In opdracht van hoofdaannemer Alheembouw : in 2 fasen (2023-2024) alle meubilair, scheidingswanden, lockers, binnendeuren

Een vernieuwend pedagogisch project voor een een nieuwe Nederlandstalige secundaire school én een ontmoetingsplaats voor jongeren en organisaties uit de buurt, vertaald in hedendaagse architectuur op de unieke site van de voormalig brouwerij ‘Vandenheuvel’ in Sint-Jans-Molenbeek.

Recent werd met de aanduiding van ABC02 als voorkeursbieder een belangrijke volgende stap gezet in de realisatie van de Egied van Broeckhovenschool. ABC02 is een samenwerkingsverband tussen Alheembouw NV en BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A. i.s.m. B2Ai, VK Architects & Engineers en Stefaan Thiers.

Hiermee is de Egied van Broeckhovenschool het eerste project binnen het DBFM-scholenbouwprogramma van de Vlaamse Regering.

Enkele kerngegevens van de nieuwe school:

  • studiedomeinen: unieke combinatie van zowel doorstroomrichtingen, technische richtingen als beroepsopleidingen met finaliteit arbeidsmarkt binnen het wetenschapsdomein ‘STEM’ en het zorgdomein ‘Maatschappij en Welzijn’,
  • leerlingencapaciteit: 860 leerlingen
  • bouwprogramma: 13.000 m2
  • geraamde investering van 34 miljoen euro