In opdracht van hoofdaannemer Algemene Bouw Maes, voorziet Drafab de volledige site van de lambrisering en binnendeuren.

De site is gelegen op het kruispunt van twee grote stadswegen, in het hartje van een drukke wijk in volle evolutie. Algemene Bouw Maes bouwt er vandaag mee aan een duurzaam kantorencomplex van topkwaliteit. Een innoverend project met ruime volumes, veel licht en een focus op duurzaamheid. Bovendien belooft de werf een bouwtechnisch huzarenstukje te worden.

Modern kantorencomplex

De architecten tekenden een 13 verdiepingen tellend kantoorgebouw van circa 13.800m². Bovengronds wordt de ruimte maximaal benut om kantoren in te richten. Het geheel is een staalstructuur rond een betonnen kern met zeer slanke, betonnen vloerplaten.. Alle kantoorruimten zullen worden ingericht volgens de hedendaagse normen.

Groen in de stad

De trapsgewijze opbouw van het gebouw zorgt ervoor dat er twee grote dakterrassen van in totaal 620m² ontstaan. Verder komt er ook nog een gelijkvloerse privétuin van 230m². Groene oases waar men tot rust kan komen tijdens lunch- en koffiepauzes. Bovendien hebben de architecten de benedenverdieping zo getekend dat passanten door het gebouw heen de groene tuin kunnen zien liggen.

BREAAM Excellent

Er wordt een BEO-veld onder het gebouw gerealiseerd. BEO staat voor boorgaten energieopslag en is een vorm van geothermie: een manier om met energie uit de bodem te koelen of verwarmen. Een win-win voor het comfort in de kantoren én het klimaat. Het volledige complex bespaart zo tot 26.000 ton CO2 uitstoot per jaar ten aanzien van een klassiek systeem. Dankzij dit BEO-veld zal Commerce 46 het BREEAM Excellent label behalen.