Poperingse bedrijven lopen McBride Run voor betere toekomst Ethiopische kinderen

01/06/2017 om 23u37

Ieper / Poperinge – 14 Ethiopische kinderen een betere toekomst geven. Dat is sinds 2013 het doel van not-for-profit stichting ‘Embrace’. Het Poperings familiebedrijf Drafab en zusterbedrijf Drafabgreen ondersteunen het initiatief en lopen met 14 vrienden en collega’s de McBride Run om geld in het laatje te brengen.

Voor de veertiende keer wordt het startschot voor de McBride Run gegeven op de Grote Markt in Ieper. Aan de start, samen met 1.200 deelnemers, staat ook het gemotiveerde team van Drafab en drafabGREEN, twee zusterbedrijven gespecialiseerd in huis-en tuininrichting en projectmeubilair. Samen met ‘Embrace’ wil de groep voormalige straatkinderen in Ethiopië financieel ondersteunen.
“In 2016 kregen 14 straatkinderen uit Gondar een dak boven hun hoofd”, zegt oprichter Jurgen Mortier. “Met dank aan honderden sponsors sliepen de jongens voor het eerst in hun eigen bed. Ze krijgen sindsdien drie maaltijden per dag en gaan naar school.” Maar daar stopt het niet. “De kinderen hebben ondersteuning nodig  tot ze volwassen zijn. Daarom willen we geld blijven inzamelen om de jongens financieel te ondersteunen zodat ze op een dag klaar zijn voor de universiteit of arbeidsmarkt.”
En daar willen de bedrijven uit het West-Vlaamse Poperinge graag aan meewerken. Collega’s en vrienden van zaakvoersters Serverien Mortier en Hilde Rabaey, trekken hun loopschoenen aan en maken zich op voor de halve marathon en de zeven kilometer van de McBride Run, die jaarlijks georganiseerd wordt tussen Ieper en Poperinge. Het doel? 3.000 euro inzamelen om verder te bouwen aan de toekomst van de Ethiopische kinderen.

Meer informatie over het project en donaties, vindt u hier.